Már régóta életünk része a maszk, amelynek hordása során arcbőrünk sérülhet, illetve extra ápolást igényelhet.

MINT MINDEN ARCUNKAT ÉRŐ HATÁS ESETÉN A MASZK VISELÉSÉRE MÁS-MÁS BŐRTÍPUSÚ BŐR MÁSKÉPP REAGÁL.

ATTÓL IS FÜGG, HOGY A MASZK MILYEN ANYAGBÓL KÉSZÜL, EGYSZERŰ SEBÉSZI MASZKOT HORDUNK VAGY PAMUT BÉLÉSŰ, CSERÉLHETŐ SZŰRŐBETÉTES MOSHATÓ MASZKOT.

A (vastag vagy vékony) maszk alatt a kilélegzett levegő által felmelegszik és megizzad a bőr. Ilyenkor a faggyútermelés megnő, kitágulnak a pórusok és természetesen hamarabb eltömődhetnek, később begyulladhatnak.

Még az egészséges és normál típusú bőr is mitesszeressé, zsírossá és pattanásossá válhat. Ezenkívül a zsíros, korpával borított vörös területek mennyisége is megnőhet, valamint súlyosbodhatnak a seborrheás dermatitis, valamint a rosacea tünetei is.

Fizikai bántás is éri a bőrt a maszk alatt, hiszen a folyamatos mimika, beszéd és az izmok önkéntelen mozgása is a maszkot mozgatja, így dörzsöli a bőrt, amelyre az érzékenyebb bőr viszketéssel és akár ekcémával is reagálhat.

MILYEN KÉSZÍTMÉNYEKKEL SEGÍTHETÜNK A PROBLÉMÁS BŐRÖN?

Micellás víz használata (zsírosodásra hajlamos bőrt megtisztítja a napi szennyeződéstől, visszaállítja a természetes hidro-lipid réteg egyensúlyát, védelmet nyújt) cink-glükonáttal, réz-szulfáttal dúsított termékek – megtisztítják a bőrt, segítenek a toleranciaszintjének növelésében.

A glicerintartalmú krémek akár 12 órán keresztül is hidratálják a bőrt, valamint olyan termékek is elérhetőek, amelyek célzottan csökkentik az irritációt, csillapítják a kipirosodást, ápolják a gyulladt pattanásokat, és segítenek kialakítani a bőr egészséges faggyúösszetételét.

+ 4 HASZNOS TIPP:

  • mossunk sokat kezet és lehetőség szerint csak akkor érjünk az arcunkhoz, ha muszáj (maszk fel- és levétele)
  • a maszkot csak addig használjuk, ameddig lehet (általában a négy óránkénti cserét írják elő)
  • mossuk a mosható maszkokat „sensitive” mosószerekkel naponta és vasaljuk ki
  • ha csak lehet, hagyjuk, hogy az arcbőrünk maszk nélkül, szabadon lélegezhessen