A szőrtelenítés egy eléggé megosztó téma a nők és férfiak körében egyaránt. Vannak, akik szerint felesleges ezzel bajlódni és ha a természet így teremtette a nőket is, akkor minek harcolni ellene?

MÁSOK VISZONT ESZTÉTIKAILAG NEM TUDNAK AZONOSULNI A TÉMÁVAL ÉS MIVEL NAGYON ZAVARÓAK TUDNAK LENNI A SZŐRSZÁLAK, ÍGY INKÁBB MINDENHOL MEGSZABADULNÁNAK TŐLÜK.

 

ÉS BIZONY A TÉMA NEMCSAK A NŐKET ÉRINTI, HANEM A FÉRFIAKAT IS.

Egyes férfiak nem kedvelik magukon a hónaljszőrt vagy éppen a mellkasukat kezelik. Mindenki más, mindenkinek más tetszik, és ezzel nincs is gond.

Ami inkább fontosabb a témában, az a szőrtelenítés módja, mert nem teljesen mindegy, hogy hol és mivel szőrtelenítesz.

A bőrünk nem minden felületen ugyanolyan, van, ahol sokkal érzékenyebb és vékonyabb a bőrünk. Otthon is el lehet végezni ezeket a kezeléseket, ha valaki nem szeretne naponta-kétnaponta borotválkozni, akkor kipróbálhatja a gyantát is.

Erre már számos praktika létezik, rengeteget lehet róla olvasni az interneten is.

Hideg- és meleg gyanta is létezik már, lehet cukorgyantát is használni, szóval elég sok féle alternatíva áll a szőrtelenséget kedvelők rendelkezésére.

A márkákat tekintve is hatalmas a választék, a drogériák polcai már tele vannak gyantákkal, gyantacsíkokkal és különböző szőrtelenítő eszközökkel.

Persze gyantán kívül más is van, a szőrtelenítő krémek is szintén közkedveltek, bár mint kozmetikus, erről egyre kevesebbet hallok már a vendégeimtől.

A gyantázás előtt vannak bizonyos előkészületek, amiket érdemes elvégezni és ezeket nemszabad félvállról venni, különben a gyantázás nem lesz annyira eredményes.

Ha például a bőrfelszínt alaposan megtisztítod, akár le is radírozod, sokkal alaposabb munkát végezhetsz és az eredmény is sokkal tartósabb lesz.

De összességében elmondhatom, hogy az otthoni gyantázás – bár lehet, hogy időben jobban jársz, mert nem kell szalonba menned és időpontot foglalnod stb. – nem éri meg úgy igazán.

Meg kell venned a megfelelő eszközöket, elő kell készítened a bőröd, a gyantázni kívánt területet és utána magadnak elvégezned a gyantázást, ami nem feltétlenül sikerül mindig olyan hibátlanul.

Mert kimaradhatnak részek, amiket esetleg nem láttál vagy már nem volt hozzá elég gyantád/csíkod, vagy éppenséggel saját magad nem érted el teljesen jól a kezelni kívánt felületet, rosszul csináltad a gyantázást és a gyanta a bőrödre ragadt és még sorolhatnám… a szakavatatlan mozdulatok akár komoly sérülésekhez is vezethetnek.

Ha bejelentkezel a dabasi SkinBar kozmetikába, professzionális és eredményes kezelésen vehetsz részt.

Többek között gyantázással, szőrtelenítéssel is foglalkozom. Tudom, hogy mi az, amire figyelni kell, ha a test különböző felületeit kezelem.

Az előkészületekkel nem kell foglalkoznod, nem kell a boltba rohangálod anyagért, és nem kell aggódnod azért sem, hogy kimaradhatnak kisebb helyek, vagy hogy rajtad ragad a gyanta.

Ha hosszútávú megoldást szeretnél, akkor pedig akár egy végleges szőrtelenítő kezelésen is részt vehetsz!

Nyáron és télen is érdemes odafigyelni arra, hogy elégedettek legyünk a megjelenésünkkel, így ne tartsanak vissza semmiben a kellemetlen kis szőrszálak.

Jelentkezz be hozzám a weboldalon, foglalj időpontos és szabadulj meg a kellemetlen szőrszálaktól!

Az oldalon lévő kozmetikai árlistán azt is meg tudod nézni, hogy a test különböző részein végzett gyantázás mennyibe kerül. Kérdés esetén, nyugodtan hívj az oldalon található telefonszámon!

Hordj bátran rövid szoknyát, vedd fel a nyári bulira a ruhádat, keresd elő a szekrény mélyéről az ujjatlan blúzokat, a szőrtelen megjelenést pedig bízd csak rám!