Képiró Bettina a modern kozmetika legújabb trendjeiről mesél, arról, hogyan lehet 40-nek kinézni egy 60 évesnek, és 30-nak 25 évesen és mi a sikerének titka.

KI ISMERHET EGY NŐT JOBBAN, MINT Ő SAJÁT MAGA? 

KI TUD NAGY ÉS APRÓ TITKAIRÓL? 

TUDJA, HOGYAN LEHET RAGYOGNI ÉS TÖBB ÉVVEL FIATALABBNAK TŰNNI? TALÁN, DE NEM MINDIG. NÉHA CSAK NÖVELI A PROBLÉMÁKAT ÉS A RÁNCOKAT. 

De egy biztos, hogy egy profi kozmetikus gyönyörű nőt alkot. És ez már régóta így van.

Képiró Bettina a modern kozmetika legújabb trendjeiről mesél, arról, hogyan lehet 40-nek kinézni egy 60 évesnek, és 30-nak 25 évesen.

Képiró Bettina a SkinBar kozmetikusa és tulajdonosa, nagy tapasztalattal rendelkező szakember.

– Mit értünk a „kozmetika” szó alatt?

– Tág értelemben a kozmetika fiatalítás, bőrápolás, speciális kezelések emberi bőrön való alkalmazása az egészség és esztétika nevében. Kortól függetlenül. Ha egy 60 éven felüli hölgy kozmetikushoz fordul, akkor azon dolgoznak, hogy éveket töröljenek az arcáról és a testéről. Amikor fiatal lányok jelentkeznek, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzék fiatalságukat.

Itt jön a fiatalok megújulása a jövőre nézve. Képiró Bettinát kerestük fel, hogy adjon pár érdekes kérdésre választ.

– Van-e kritikus pont, amikor már késő kozmetikushoz fordulni?

– Soha nem késő!
Természetesen minél előbb kezd nő / lány gondoskodni magáról, annál jobban fog kinézni. Vagy megújul, összehasonlítva azzal, ami volt, vagy amennyire lehetséges, elhalasztja az öregedés pillanatát, amely észrevehető saját maga és mások számára.

A kozmetikushoz fordulás átlagos életkora 30 év. Úgy gondolják, hogy az öregedés első jelei már ekkor megjelennek. De mindez nagyon egyedi.

Még akkor is, ha először látogatott el egy szakemberhez egy tekintélyes korig, mindenképpen javulást fogunk elérni a megjelenés terén.

Sok múlik maga a személy vágyán. Amit az egyik olyan hátránynak tart, amellyel nem lehet kibékülni, azt a másik talán észre sem veszi magában.

A kozmetikus az ügyfél kérésére mindenekelőtt azzal a problémával fog foglalkozni, amellyel hozzá érkezett.

De természetesen az ideális eredmény komplex munkával lesz, amikor minden hiányosságot szisztematikusan és következetesen kidolgoznak, beleértve a testtartást, az egészségtelen életmód tényezőit (dohányzás, egészségtelen ételek stb.).

– Igaz a hír, amely rólad szól? Miszerint irreálisan fiatalos megjelenést tudsz kölcsönözni akár egy szép korban lévő személynek is?

– Személy szerint csak olyan nőkkel találkoztam, akik 60 évesen 40 évesek. És ez egy hatalmas munka! Először is maga a nő. A genetika érdeme. És természetesen a kinézettel dolgozó szakember.

-60 éves személynél 25 éves kinézet? …. – hogy őszinte legyek, még nem találkoztam ezzel. De a fordítottjával már igen – 40-nél 60-nak és 30-nál 45-nek -, hiszen elég, ha feladja önmagát az ember, ahogy a mondás tartja.

– Melyek a modern kozmetikai eljárás fő trendjei?

A nők általában természetesebbnek tűnnek, senki sem akar „dagadt” ajkakkal és mozdulatlanul járni, mint egy robot. Mindenki arra törekszik, hogy remekül nézzen ki, de mintha a természettől származna, külső beavatkozás nélkül. 

És ez így van! A szépségnek természetesnek kell lennie.

Egyre több időt fordítanak az otthoni ápolásra. Kezdtük megérteni, felismerni, hogy a kozmetikus szalonon kívüli önmagunk rendszeres gondozása nélkül valódi ápolás és gyönyörű megjelenés nem érhető el.

Óriási érdem ebben a kozmetikusok oktató munkája.

Az „első kozmetikus látogatás” kora eltűnt. De nem azért, mert a lányok fülbemászó megjelenést üldöznek, hanem azért, mert rájönnek az arcuk, testük és saját egészségük szempontjából az illetékes gondozás fontosságára. 

Kezdve a pattanások kezelésével, amely hagyományosan serdülőkori probléma. Az anyák hozzák be kislányaikat, hogy a személyes gondoskodás kultúráját neveljék beléjük. 

Amitől maguk is megfosztottak voltak a maguk idejében (amikor a kozmetikai szalonok látogatásainak lehetőségei nem voltak annyira elérhetőek, és az idősebb generáció emberei úgy gondolták, hogy elég szappannal mosakodni és néha krémet használni).

Az injekciós kozmetikát hardver váltja fel, amely óriási ütemben fejlődik. Kétségtelenül jól látható ütemben. A hardveres kozmetika hatalmas hatásspektrummal rendelkezik. 

Talán nincs olyan probléma, amire nem lenne már megoldás egy szakképzett kozmetikus tarsolyában. Ez a spektrum pedig növekszik, mert a technológiák nem állnak meg. 

Ha korábban például egy nem műtéti arcplasztika gondolata volt, ma ez egy hozzáférhető valóság. Ez csak egy példa. Az amúgy is csekély számú mellékhatás az eszközök csökkentése után. Ez is korunk jele. A jövőben csak jobb lesz és természetesebb.

– Mi van, ha a vágyak nem esnek egybe a lehetőségekkel? Végül is a speciális kozmetikus munkája sokak számára drága.

– Nem mondhatom, hogy csak egy bizonyos összeg birtokában kapja az eredményt. 

A nők különböző jövedelemszintekkel fordulnak hozzám, és mindegyikükkel külön-külön elkészítünk egy programot a lehetőségektől, az életmódtól és az időtől függően.

Az elfoglalt nők feliratkoznak egy vagy több kozmetikai kezelésre, megkapják a kívánt eredményt, és semmi másra nincs szükségük. 

Vannak olyan vendégek, akik készen állnak arra, hogy szinte minden héten több órát töltsenek egy kozmetikusnál.

Ezek már más idő- és pénzköltségek.

De mindenkinek mindig meg kell értenie: önálló otthoni ápolás nélkül nem lesz eredmény! Az otthoni ápolásnak is ára van. Nem szükséges bizonyos márkák drága kozmetikumait vásárolni. Egy nő és én mindig egyedi tervet készítünk az elkölthető összeg alapján. 

A lényeg nem a cég hangzatos neve, hanem az, hogy a kozmetikumok megfelelőek legyenek minden egyes vendég számára. A legtöbb esetben ezt csak szakember tudja megállapítani. De az otthoni gondozás eredménye észrevehető lesz.

– Vannak, akik azt mondják: ha egyszer eljut a kozmetikushoz, egész életében oda járhat. Mit mondanál erre?

– Milyen ijesztő! Tehát…: ha egyszer megborotválja a lábát, akkor ezt egész életében meg fogja csinálni.

Most komolyan: ennek a félelemnek nincs fiziológiai alapja. 

Ha a kozmetikai kezelést helyesen hajtják végre, és a kozmetikus szakember, akkor a befejezése után egyszerűen lehetetlen, hogy rosszabbá váljon, mint „korábban” volt.

Igaz, van itt pszichológiai szempont. A nő vigyázva önmagára, javítani akar valamit magában és látja az eredményt, és tetszik neki. 

Amikor egy szépészeti kezelés leáll, senki sem akar visszatérni arra, ami korábban volt. Ez olyan mint a sport. Azért kezded el, mert eredményt szeretnél látni és természetes, ha abbahagyod, megváltozik sok minden.

Ha függőségnek hívod, akkor igen – megszokjuk, hogy ápoltnak látjuk magunkat.

De a nők, még ha a legszebbek is, mindig hibákat keresnek magukban. 

A férfiak elsősorban a méltóságot keresik a tükörben. Mi, egy hiányosságot eltávolítva, egyszerűen nem maradhatunk elégedettek. 

Azonnal mást keresünk. És aki keres, az biztosan megtalálja. És most egy új problémát akarok megoldani, mondják maguknak.

– Egyébként a pszichológiáról. Egy nő belső jólléte kozmetikus látogatása során …

– … óriási szerepet játszik! Az eredmény gyakran attól függ, milyen hangulattal érkezik az ügyfél az első kozmetikai kezelésre.

A szkeptikusok találkoznak, nem hisznek a szakember képességeiben. Meg lehet őket érteni. Nagyon nehéz olyan szakembert találni, akivel pszichológiailag is kényelmes lesz kommunikálni. 

Ez vonatkozik minden szférára és a kozmetikára – különösen azért, mert itt kényes témákról (is) beszélünk: a megjelenésről és a szépségről.

Ehhez azonban megvannak a saját trükkjeink is. Fényképek készítése előtt és után. Átalakulását látva egy nő belsőleg megváltozik. Bízni kezd egy szakemberben, optimizmussal tekint a jövőbe. És ez varázslatosan szebbé teszi.

Ha az ügyfélnek rossz kedve van, nem ajánlom neki az agresszív eljárásokat. Először le kell nyugodnia, rá kell hangolódnia.

– Van-e értelme ma nagy reményeket fűzni egy olyan módszerhez, mint a masszázs, mindenféle technikai újítás jelenlétében a megjelenés javításához (lézerek, injekciók stb.)?

– A masszázs mindig jó hatással lesz mindenkire. Évezredeken keresztül a masszázsnak köszönhető, hogy az emberek szebbé és egészségesebbé válnak.

Egy történet a gyakorlatból. Egy idős kliens mély ránc korrekciót igényelt. Kérésére Botoxot ajánlottam neki. De kategorikusan és alapvetően nem akarta. Megegyeztünk és ajánlottam neki egy masszázs szalont. 

Több hónapos rendszeres kezelés után klinikai hatást értünk el … összehasonlítva a botulinum toxinéval, de az immobilizált arcizmok nélkül. Éppen ellenkezőleg, a ráncok kisimultak, az arckifejezések pedig teljesen megmaradtak.

Egy másik történet az, hogy egy korábbi baleset után az ügyfél migrénben szenvedett. Nem e probléma miatt fordult hozzám, (de mint ahogy Dabason ismernek, segítek olykor hasznos tanácsokkal (is)).

Masszázst ajánlottam neki, természetesen az orvosi kivizsgálást követően. És egy idő után észrevettem, hogy a súlyos fejfájás eltűnt.

– A Photorejuvenációs kezelések ténylegesen olyan hatékony az arc számára, mint ahogy a marketingesed közzé teszi?

– Nagyon hatékony, lehetővé teszi a megereszkedett bőr korrigálását, az izmok meghúzását, a ráncok simítását. 

Gépem 530 nm hullámhosszon az irha mély rétegeibe hatolva képes a kollagén termelést nagy mértékben növelni.

A felvillanó nagy energiasűrűségű fényimpulzusok a hőhatás miatt a kollagén rostokban mikrosérüléseket okoznak, melyet a szervezet képes önmagától kijavítani, így természetes módon megindul az irharéteg kollagéntermelése.

Egyrészt a már meglévő kollagén rostok megújulnak, másrészt az irharéteg fibroblast sejtjei újabb kollagén struktúrákat hoznak létre. Bőrünk középső rétege vastagabb lesz, több nedvességet tud megkötni, így feszesebbé, ellenállóbbá, egészségesebbé válik. A finom ráncok száma és mennyisége csökken, az arc bőre tónusosabb, és feszesebb lesz.

YouTube és számos platformokon is jelen vagy igen aktívan, sőt, a Linkedin-en is szakértői oldalad van. Ennyi szabadidőd van? 

Eljutottam az életem és munkásságom ideje alatt arra a szintre és meggyőződésre, hogy segítség kell egy magasabb lépcsőfok megugrásához. Szabadidő? Olyat sajnos nem nagyon ismerek. Sőt!

Amióta Bakó Krisztián online marketing specialista végzi a marketing munkát, azóta még kevesebb szabadidőm van.

-Tudnál egy pár ötlettel segíteni azon nőknek, aki a távolság miatt nem tudnak Dabasra utazni?

  1. A nőnek elegendő alvást kell biztosítani maguknak. Legalább napi 8-9 órát kell aludnia. Ellenkező esetben egyetlen kozmetika sem menti meg fáradt megjelenését.
  2. Rendszeresen vigyáznia kell magára.
  3. A bőr megfelelő tisztítása óriási szerepet játszik. Valamiért sokan alábecsülik ezt. Csak az arc vízzel történő mosása azt jelenti, hogy elkenődik a szennyeződés. 
  4. A szappan túl agresszív. A nem megfelelő eljárás nem hasznos. Jobb egyszer szakembertől tanácsot kérni, és ő kiválasztja a megfelelő kozmetikumot. És mindenképpen végezzen mélytisztítást hetente egyszer.
  5. A hidratálás kötelező minden bőrre, még a nagyon zsíros bőrre is. A faggyú nem nedvesség! Vizet nem tartalmaz. Ha egy személy (figyelembe véve, hogy a bőre már zsíros, nem szükséges hidratálni) elhanyagolja a hidratálást, a bőre kiszárad. A kiszáradt bőr sérült, ez már a baktériumok táptalaja. Akkor ne csodálkozzon, hogy elkezd hámlani.
  6. Nyáron és forró országokban történő nyaraláskor használjon magas fokú napvédő krémeket. A dohányzás veszélyeiről nem érdemes beszélni. Ez axióma.

Köszönjük a cikkhez Képiró Bettina segítségét és sok-sok sikert kívánunk neki.

U.I. A mai nappal: 2021/06/20-tól táplálkozási tanácsadással is kiegészült kozmetikai szolgáltatásaim.