Egyszer a legtöbbünknek eljön az a bizonyos nagy nap az életében, amikor azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen. Ebbe beletartozik természetesen az esküvő főszereplője, TE, a gyönyörű menyasszony is.

EBBE BELETARTOZIK TERMÉSZETESEN AZ ESKÜVŐ FŐSZEREPLŐJE, TE, A GYÖNYÖRŰ MENYASSZONY IS.

MIUTÁN GONDOSAN KIVÁLASZTOD A MEGFELELŐ RUHÁT, CIPŐT, KIEGÉSZÍTŐKET, ÉRDEMES EGY PÁR SZÓT EMLÍTENÜNK A MEGFELELŐ SMINK(ES) KIVÁLASZTÁSÁRÓL, ÉS EGYBEN PÁR JÓ TANÁCCSAL IS SZERETNÉLEK ELLÁTNI, HOGY VALÓBAN TÖKÉLETES ÉS MEGISMÉTELHETETLEN LEGYEN MINDEN.

Legelső lépés a számodra megfelelő sminkes kiválasztása. Nézelődj az interneten, katalógusokban, magazinokban, kinek a munkái, ízlése tetszik számodra a legjobban, milyen stílusú sminket szeretnél készíttetni.

Fontos! A sminkesekhez is több hónappal az esküvő előtt, minél hamarabb be kell jelentkezni, főleg a nyári időszakra, hogy hoppon ne maradj!

MINDENKÉPP KONZULTÁLJ A KIVÁLASZTOTT SMINKESSEL, MEGBESZÉLNI:

  • próbasmink időpontját, hiszen neked is fontos, hogy lásd hogyan dolgozik a sminkes, és neki is egy segítség, ha a nagy nap előtt már megismeri az arcod, bőröd, lejegyzi a megbeszélteket, elmondhatod az elképzeléseidet: te ismered mindenkinél jobban a saját arcod, elmeséled milyen sminket szeretnél, hozol képet, ha van már elképzelés. Fontos beszélni a ruháról, a kiegészítőkről és az esküvőtök hangulatáról: bohém, komoly, esetleg romantikus.
  • El kell döntened, hogy te mész a sminkeshez, esetleg a sminkes megy ki hozzád vagy a ceremónia, előkészületek helyszínére. A második opció szokott lenni az optimális mindkét fél számára. Manapság van már lehetőség, hogy a sminkesed ott maradjon melletted egész nap, igazítani, esetleg éjfélkor új sminket csinálni, de ez már zsebbe nyúlósabb dolog, és nem is feltétlenül szükséges.

JÓ TANÁCSOK AZ ESKÜVŐRE, ÉS AZ AZT MEGELŐZŐ IDŐSZAKRA EGY SMINKESTŐL:

  • Tanácsos a nagy nap előtt pár hónappal elmenni kozmetikushoz, hiszen minden smink csak egy szép bőrön mutat jól, amit egyik pillanatról a másikra nem lehet sajnos elérni.
  • Esküvő előtt már egy héttel TILOS a szolárium!!! – ha nem szoliztál már nem is menj, ha rendszeresen jársz már akkor se menj! Neked sem hiányzik, hogy véletlenül leégj pont a nagy nap előtt, és a bőrödnek is kell egy hét, hogy ”pihenjen ”
  • INNI, INNI és INNI- na nem alkoholt, hanem sok-sok vizet! Sokkal szebb lesz az arcbőröd ha belülről is hidratálod és nincs kiszáradva, hanem szép egyenletes tónusú és  hidratált a felszíne.
  • Szempilla- a sminkes is tud műszempillát felhelyezni , ez lehet soros vagy tincses, személy szerint a tincsest preferálom. Ha az épített szempillát választjuk , azonban még soha nem voltál pillásnál, érdemes 1-2 hónappal előtte elmenni, nehogy a nagy nap előtt derüljön ki, hogy esetlegesen érzékeny, allergiás vagy a ragasztóra!

A menyasszony sminkjére ma már nincsenek kőbe vésett szabályok. Legyen a stílusodnak megfelelő…van, aki csak egy szépítő sminket szeretne, van, aki füstös feketét, és van, aki a piros ajkakhoz ragaszkodik.

Nem is kell félnünk sem a szájra, sem a szemre csempészett színektől, hisz a ruha tetőtől talpig fehér, kell az a kis huncutság. Nem is beszélve arról, hogy egy profi sminkesnek meg van speciális technikája és az eszköztára a mindent kibíró sminkekhez.

Remélem e kis rövid cikk segítséget nyújt esküvő előtt állóknak, hidd el, érdemes megfogadni ezt a pár jó tanácsot!

Ha pedig még nem találtál megfelelő, professzionális sminkest, keress bátran a Kapcsolat fül alatt található elérhetőségeim egyikén!