Sokat tehetünk azonban azért mi magunk is, hogy mindezt elkerüljük, és néhány egyszerű lépéssel akár éveket is faraghatunk valós korunkból, ha a megjelenésünket tekintjük.

MI NŐK, DE A MAGUKRA EGYRE GYAKRABBAN IGÉNYES FÉRFIAK IS, FOLYAMATOSAN HARCOLUNK AZ IDŐ MÚLÁSÁNAK NYOMAI ELLEN.

A KOR JELEI LEGHAMARABB AZ ARCON TŰNNEK FEL, MEGJELENNEK AZ ELSŐ, APRÓ RÁCOK, MAJD KÉSŐBB EZEK EGYRE MÉLYEBBEK LESZNEK, KIALAKULNAK A PIGMENTFOLTOK, A BŐR PETYHÜDTÉ ÉS TÓNUSTALANNÁ VÁLHAT.

A VÉGEREDMÉNYT PEDIG MINDENKI ISMERI: IDŐS ÉS FÁRADT KÜLSŐ… EZ SEMMI ESETRE SEM VONZÓ JÖVŐKÉP.

Sokat tehetünk azonban azért mi magunk is, hogy mindezt elkerüljük, és néhány egyszerű lépéssel akár éveket is faraghatunk valós korunkból, ha a megjelenésünket tekintjük.

De mik is azok az elkerülhetetlen teendők, melyeket, ha a mindennapokban alkalmazunk, könnyűszerrel megőrizhetjük fiatalos kinézetünket?

Elegendő vízfogyasztás

Bőrünk, mint ahogy testünk egésze, nagy mértékben tartalmaz vizet, melynek pótlásáról gyakori vízfogyasztással gondoskodhatunk.

A szükségesnél kevesebb folyadékbevitel száraz bőrhöz vezet, melyen hamarabb alakulnak ki a kellemetlen ráncok. A megfelelően hidratált bőr azonban mindig feszes és rugalmas képet mutat.

Egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás

A bőr feszességét nem csak a víz, de az elfogyasztott vitaminok, ásványianyagok és megfelelő tápanyagok mennyisége és minősége is befolyásolja.

A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak az egészség szempontjából, de bőrünk szépségének tükrében is meghálálja önmagát.

A bőr zsírtartalma nagyban összefügg az elfogyasztott zsír mennyiségével, és ez a feszesség szempontjából szintén egy rendkívül fontos szempont.

De ügyeljünk rá, hogy jó minőségű és egészséges zsírok, olajok formájában fogyasszuk el a szükséges mennyiséget.

Fényvédelem

Kozmetikusként nem tudom eleget hangsúlyozni, hogy a káros UV sugárzás az okozója a legtöbb bőrproblémának és a ráncok többségét is ez a jelenség idézi elő.

A mértéktelen napozás következtében bőrünk akár évtizedekkel is idősebbnek tűnhet valós koránál, megfelelő fényvédelem segítségével azonban megvédhetjük testünk felületét a káros hatásoktól.

Erre a területre nem csak nyáron, de a téli időszakban is megfelelő figyelmet érdemes szentelnünk.

Elegendő pihentető alvás

Alvás közben a sejtek is megpihennek, így sokkal több lehetőségük van a regenerációra, megújulásra. Ha betartjuk az aranyszabályt, és rendszeresen legalább napi 7-8 órát alszunk, bőrünk sokkal kisimultabb, feszesebb és energikusabb lehet, csak úgy, mint egész testünk is.

Kollagén és hialuron

Ma már egyáltalán nem számít szakmai titoknak, hogy bőrünk feszességéért ez a két alkotóelem felelős a leginkább.

A kor előrehaladtával azonban a természetes kollagén és a hialuron termelés is csökken, ebből pedig öregedő bőrkép alakulhat ki.

Bevihetjük őket a bőrbe kozmetikumok formájában, vagy táplálékkiegészítők formájában is szedhetőek.

A stressz csökkentése

Az oxidatív stressz korunk egyik legnagyobb kihívása, amivel szinte mindenki harcban áll.

Sajnos ez nyomot hagy kinézetünkön is, ha nem vigyázunk kellőképpen. Szánjunk elegendő időt a kikapcsolódásra és a pihenésre, tanuljunk relaxációs módszereket, hogy felvehessük a harcot a stresszel.

Egy professzionális kozmetikus

Minden bőr egyedi igényekkel rendelkezik, melynek feltérképezéséhez egy bizonyos ponton túl valódi szakemberre van szükség.

Ha Te még nem találtad meg tökéletes bőrápolási szaktanácsadódat, várlak szeretettel a Skinbar kozmetikában Dabason, ahol a legegyedibb igényeknek is megfelelő kezelési palettával állok rendelkezésedre!

Hagyományos ismereteim és a modern technológia segítségével vegyük fel együtt a harcot a bőrproblémákkal, a ráncokkal, és őrizd meg fiatalos kinézeted olyan sokáig, ameddig csak az lehetséges!

Időpontért keress engem bizalommal telefonon, vagy a weboldalon található űrlap kitöltésével!