Minden nő szép akar lenni. A bőrünk a szépségünk 90% -a. Ezért fontos, hogy vigyázzon rá, válassza ki a megfelelő kozmetikai termékeket, és időben végeztesse el a szükséges kozmetikai eljárásokat kozmetikus szakemberrel.

A közelmúltban felmerült az a vélemény, hogy 30 éves kor után azonnal fel kell venni a „nehéz tüzérséget”: az injekciós technikák teljes skáláját, de ez csak részben igaz.

Ahogy egy vendégem mondta: „Hallottam, hogy a botox injekció 37 éves korban már késő.” Erre csak egy válasz létezik: minden abszolút egyéni, és a bőr öregedésének típusától, életmódjától és az adott személy anyagcsere-folyamatainak genetikai jellemzőitől függ.

Miért látjuk az öregedés első jeleit?

Már 27-30 év elteltével lelassul az anyagcsere az arcbőrben, csökken az elasztin és a kollagén termelése – a kötőszöveti fehérjék, amelyek rugalmasságát és szilárdságát biztosítják, és részt vesznek az arc tiszta ovális kialakításában.

A faggyúmirigyek kevesebb faggyút kezdenek termelni, ezért a bőr lipid rétege fokozatosan zsugorodik, és a stratum corneum megvastagszik, a keratinociták hámlása lelassul.

A sejtek egyre kevesebb oxigént kapnak a megújulásukhoz.

A bőr nedvességmegtartó képességét fenntartó hialuronsav koncentrációja szintén gyorsan csökken 24-25 év után, évente körülbelül 1% -kal.

Ennek eredményeként a bőr elveszíti rugalmasságát, vékonyabb és sebezhetőbb lesz a káros tényezőkkel szemben: száraz levegő, alacsony és magas hőmérséklet, ultraibolya vizsgálat, rossz szokások és nem megfelelő ápolószerek.

A kötőszöveti fehérjék hiánya miatt az első ráncok megjelennek a szemöldök között és a szem körül.

Az életkorral összefüggő bőrváltozások súlyossága mind az öröklődéstől, mind az életmódtól függ.

Az életkorral összefüggő bőrváltozásokat a következők idézik elő

 • Aktív arckifejezések
 • Ultraibolya sugárzás (beleértve a szoláriumot)
 • A tiszta ivóvíz elégtelen fogyasztása
 • Helytelen étrend (fűszeres ételek, pácok, szójaszósz, csokoládé, forró étel)
 • Dohányzás, alkohol

Így a bőr elősegítésének legelső lépései a következők legyenek: egészséges életmód, dohányzásról és alkoholról való leszokás, jó alvás és pihenés, megfelelő táplálkozás és edzettség, minimális stressz és kiváló minőségű védelem az ultraibolya sugarak ellen.

De sajnos csak ezek az intézkedések, bár szükségesek, nem képesek annyira lelassítani a bőr öregedésének folyamatát, mint a legtöbb nő szeretné.

Tehát hol kell elkezdeni?

Olyan eljárásokkal kell kezdeni, amelyek nemcsak a bőrre, hanem az arc és a nyak izmaira, a vérre és a nyirokerekre is összetett hatást fejtenek ki.

Mindenekelőtt javítani kell a vérkeringést, az anyagcsere folyamatokat és a szöveti trofizmust. Mondjuk az önmegújulás felé tolni a bőrt.

  Amikor kozmetikushoz látogatott, feltette neki a kérdést „milyen a bőrtípusom”?

  Csak a bőr öregedésének típusának helyes meghatározásával választhatja ki a legmegfelelőbb eljárásokat, amelyek nemcsak javítják a bőr megjelenését, hanem serkentik a belső megújulási folyamatokat, lehetővé téve a fiatalság meghosszabbítását.

  Számunkra úgy tűnik, hogy a helyes megközelítés a „helyreállítás és stimulálás, nem pedig a maszkolás” lenne.

   Fáradt típusú öregedés

   Mivel az ilyen típusú bőröregedést az izomtónus csökkenése, a nyirokkeringés romlása és a vérellátás romlása kíséri, a mikrocirkuláció és a nyirokelvezetés javítását célzó kozmetikai eljárások segítenek lelassítani az arcbőr öregedését.

   Ajánlott eljárások:

   • RF emelés
   • Lézeres technológiák
   • Biorevitalizáció
   • Kisegítő eljárások (mezoterápia, arcmasszázs, hámlasztás, stb).

    „Finom ráncos” típusú öregedés

    Finoman ráncos típusú öregedéssel a bőr kiszáradása, kollagén keretének gyengülése és az izomtónus csökkenése kerül előtérbe. A bőr kezd hasonlítani egy „sült almára”.

    A bőr felszíni rétegei a legsebezhetőbb helyek a finom ráncos öregedés esetén, ezért mindenekelőtt fontosak a bőr intenzív és mély hidratálását és védő tulajdonságait fokozó intézkedések.

     Ajánlott eljárások:

    • Injekciós és nem injekciós mezterápia;
    • biorevitalizáció;
    • botulinum terápia (a ráncok és ráncok kialakulásának megelőzése).

     „Deformáció” vagy „gravitációs típusú” típusú öregedés

     A deformáció típusú öregedéssel az arc kontúrjai észrevehetően deformálódnak a túlzott bőr alatti zsírréteg miatt.

     Megjelennek a redők a nyakon és a dekoltázson, táskák a szem alatt, a szemhéjak lógni kezdenek. A bőr petyhüdt, de a ráncok és az öregségi foltok nem jellemzőek rá – sűrű és általában jó színű.

     Az arcszövetek súlyuk alá süllyednek, akkor gyakran figyelemre méltó eredményeket érnek el egyszerű súlycsökkentéssel, amelyben olyan technikák segítenek, mint a mezoterápia, a hullámmasszázs kezelés, a manuális, vákuum-görgős masszázs.

      Ajánlott eljárások:

     • RF emelés;
     • Lézeres fiatalítás;
     • Arc kontúrozás;
     • Kisegítő eljárások.

      „Izom típusú” típusú öregedés

      A legritkább és legkedvezőbb típusú öregedés, jellemzőbb a mongoloid megjelenésre. Az arc bőre és ovális alakja sokáig érintetlen marad, és csak a szem körüli bőrre van szükség további befolyásolásra.

      Ajánlott eljárások:

      • arcmasszázs;
      • mezoterápia;
      • RF-emelés, később blepharoplasztika.

      Összefoglalva azt a következtetést vonhatjuk le, hogy komplex hatással van a bőrre, belülről és kívülről, figyelembe véve az arc szerkezetét és az öregedés genetikai jellemzőit, az ápolás, a gépi technológia és az injekciós technikák helyes megválasztását ajánljuk.

      Hosszú évekig megőrizheti a bőr fiatalságát és természetes szépségét…

      Amennyiben hasonló „cipőben” jár az alábbi linkre kattintva kérhet időpontot kozmetikai és alakformáló kezeléseinkre: https://skinbar.salonic.hu/